Naast het componeren heb ik al zo’n 20 jaar een goedlopende lespraktijk aan huis in het centrum van Amsterdam.
Ik geef les aan leerlingen van alle leeftijden en niveau’s, waaronder jonge kinderen, studenten die als kind les hebben gehad en het pianospelen graag weer willen oppakken, maar ook volwassen beginners, en gepensioneerden die eindelijk weer tijd hebben om meer piano te spelen.
Enthousiasme en plezier in het muziekmaken zijn voor mij het allerbelangrijkst. Ik besteed daarbij ook aandacht aan techniek (toonladders en drieklanken) maar altijd in dienst van de muziek. Ik ben klassiek geschoold en geef dan ook voornamelijk les in het klassieke repertoire, maar sta ook open voor lichter repertoire en help leerlingen graag met muzikale schoolopdrachten of het eventueel arrangeren/begeleiden van bijvoorbeeld popliedjes. Ook breng ik de eerste beginselen van de harmonieleer bij. Dit is essentieel voor het efficiënt instuderen en begrijpen van muziekstukken maar ook voor het leren improviseren. Zelf improviseer ik veel en als leerlingen aangeven daar interesse in te hebben help ik ze graag om er meer vaardigheid in te krijgen.

Samenspelen vind ik ook belangrijk, zowel 4 handen als 2 piano’s, maar soms ook met andere instrumenten. Ik speel zelf samen met de leerlingen maar laat ze ook zoveel mogelijk met elkaar spelen omdat ze veel van elkaar kunnen leren, en zo gaan ontdekken hoeveel plezier je kunt beleven aan samen muziekmaken.

Minstens een keer per jaar organiseer ik een leerlingenconcert omdat het erg stimulerend en leerzaam is om anderen te horen en zien spelen en je zo ook weer nieuwe stukken leert kennen. Bovendien is het een goede aanleiding om een muziekstuk net wat beter af te werken dan wanneer je het niet zou voorspelen. Deze concertjes zijn altijd erg gezellige bijeenkomsten bij mij thuis waarbij ook ouders, opa’s en oma’s etc. van harte welkom zijn.

Mocht je nog vragen hebben en/of een proefles willen boeken voor jezelf, je kind of iemand anders, neem dan gerust contact op via mijn e-mailadres. Ik geef lessen van 30, 45 en 60 minuten, afhankelijk van het niveau en van de tijd die de leerling heeft om zelf te studeren.